Sociologia la Alma Mater Iassiensis. In Honorem Profesor Vasile Miftode

Afis eveniment VMiftode v2

 

Departamentul de Sociologie și Asistență Socială organizează evenimentul Sociologia la Alma Mater Iassiensis în onoarea profesorului Vasile Miftode. În cadrul evenimentului vor fi susținute o serie de prelegeri omagiale și va fi lansat volumul colectiv Sociologia la Alma Mater Iassiensis. In honorem Profesor Vasile Miftode (coord. Prof.Univ.Dr. Cristina Gavriluță). Volumul reuneşte contribuţii ale unora dintre cei care i-au fost studenți, colaboratori și colegi profesorului Vasile Miftode și cuprinde două părți: (1) sociologie ieșeană și tematizări actuale și (2) amintiri, reflecții și gânduri alese.

Profesorul Vasile Miftode a susținut cursuri de sociologie după anul 1965 când disciplina sociologie a fost reintrodusă în universitățile din România. În anul 1990 el este cel care a dezvoltat specializarea de licență sociologie, iar în 1991 a dezvoltat specializarea de licență asistență socială. Profesorul Vasile Miftode a slujit cu devotament sociologia ieșeană ca profesor titular și șef de catedră până în anul 2007, iar apoi în calitate de profesor emerit.

Profesorului Vasile Miftode i se datorează și formarea Departamentului de Sociologie și Asistență Socială ca un colectiv de specialiști pe arii de competență recunoscute în domeniile sociologiei, asistenței sociale și resurselor umane.

Evenimentul omagial va avea loc joi, 4 mai 2017, ora 10:00, Sala Ferdinand (Corp A, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași)

Afis Workshop 2017 7apr

 

Interested students are invited on The Third edition of International Workshop:

Planning research in social field,

Ferdinand Hall. 07 April, 2017, from 9.00 to 12.00.

Speakers and discussants: bachelor, master and Ph.D. students from The Faculty of Philosophy and Social-Political Sciences: incoming Erasmus + and Romanian students.

 

Contact person: prof.ph.D. Daniela Soitu

Afis2017

Departamentul de Sociologie şi Asistenţă Socială vă invită vineri, 31 martie, 2015, în intervalul 800 – 1630 la conferinţa naţională cu participare internaţională: Asistenţa Socială pentru Comunităţi Sustenabile.
Evenimentul se adresează studenţilor și profesioniștilor din domeniile științelor sociale şi încheie manifestarile dedicate Zilei Mondiale a Asistenţei Sociale.

Celebrată în fiecare an în a treia zi de marţi a lunii martie, Ziua Mondială a Asistenței Sociale a beneficiat de o suită de manifestări orgaizate de Departamentul de Sociologie şi Asistenţă Socială, respectiv de Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice

  • Târgul de practică, voluntariat şi internship (3 martie, 2017),
  • Conferinţa internaţională: Recent Trends in Social Sciences. Social Work (13-15 martie, 2017, Sevilla, Spania, ediţia a patra, organizată în parteneriat cu universităţi din Italia, Cehia, Spania, Portugalia).

Acestora li se adaugă trei ateliere de lucru vineri, 31 martie, 2017:

  • Experienţe internaţionale de voluntariat caritativ (8-10, Amfiteatrul A14)
  • Cercetări în asistenţa socială  (12.30-14,Aula Magna  „Mihai Eminescu)
  • Asistenţa socială în comunitate. Dialog studenţi – profesionişti (12.30-16.30, Amf. D1, Corp D, workshop acreditat C.N.A.S.R., 2 credite)

şi o masă rotundă cu parteneri de la doua universităţi din Republica Moldova:

  • Asistenţă socială în context transfrontalier (14-16, Sala de Consiliu a Facultaţii de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice).

Sesiunea plenară va avea loc înAula Magna „Mihai Eminescu, în intervalul 10.30-12.

 

Agenda conferintei este disponibila aici:

Go to top