Candidaţii declaraţi ADMISI în sesiunea de admitere din iulie 2022 şi care şi-au confirmat locul pentru ciclurile de licenţă şi master – învăţământ cu frecvenţă, care nu au domiciliul stabil în municipiul Iaşi şi care solicită obţinerea unui loc de cazare în căminele UAIC pentru anul universitar 2022-2023 trebuie să completeze on-line FORMULARUL de înregistrare a cererilor și opțiunilor de cazare până la data de 31.08.2022:

Important! ! !

Conform art. 36 din Regulamentul de cazare (din cadrul Regulamentului serviciilor pentru studenţi): "studenţii care nu completează tabelul (formularul) de cazare, se consideră, din oficiu, că nu solicită un loc în căminele studenţeşti."

 

Art. 14 În limita a maxim 10% dintre locurile alocate, Comisiile de cazare ale facultăţilor pot acorda drept de cazare si următoarelor categorii:

a)  studentelor – mame cu copii;

b) studenţilor care beneficiază de prevederile art. 10, lit. r) din Legea nr. 42/ 1990,republicata, în baza Certificatului eliberat de Comisia pentru aplicarea acestei legi, care atesta calitatea lor ori a unuia dintre părinţi de „Luptători pentru Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989” sau de „Erou-martir”- cu una dintre menţiunile: rănit, reţinut, rănit si reţinut, remarcat pentru fapte deosebite, însoţit de brevet semnat de Preşedintele României;

c) studenţilor care sunt bolnavi TBC (în evidenta unitarilor medicale), suferă de diabet, boli maligne, sindromuri de malabsorbție grave, insuficienta renală cronică, astm bronşic, epilepsie, cardiopatii congenitale, hepatita cronica, glaucom, miopie grava, boli imunologice, sunt infestaţi cu virusul HIV sau sunt bolnavi de SIDA, spondilită anchilozantă sau reumatism articular, numai cu recomandare de la medicul specialist ca poate locui în colectivităţi si cu avizul medicului de la Dispensarul Studenţesc sau alte cazuri analizate de către Comisia de cazare.

   Candidaţii admişi care solicită cazare în baza unor cazuri specifice vor trimite pe email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.  până pe data de 20 august 2022 urmatoarele documente scanate:

  • pentru cazuri medicale, conform art. 14, lit. c din Regulament: certificat medic specialist, certificat medic de familie, certificat medic UAIC (cămin C8, complex Titu Maiorescu), copie certificat de nastere student, copie B.I./C.I. student
  • pentru orfanii de unul sau ambii părinţi sau proveniți din familii monoparentale: copie certificate deces părinţi, copie certificat nastere student, copie B.I./C.I. student
  • pentru plasament instituţional sau familial: adeverinta de plasament, copie certificat nastere student, copie BI
  • studenţi familişti (se acordă prioritate familiilor în care ambii studenţi sunt înmatriculaţi la Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice): copie certificat căsătorie, copie certificat nastere, copie B.I./C.I.

NOTĂ:

În cazul în care soţii nu sunt căsătoriţi, dar urmează să se căsătorească până la data începerii cazărilor, în dosar vor depune o declaraţie din care să reiasă data căsătoriei şi precizarea că se obligă să prezinte o copie a certificatului de căsătorie (înainte de întocmirea listelor de cazare), iar în caz contrar nu vor putea primi cazare ca familişti.

  • studente cu copii: cerere tipizată, copie certificat căsătorie, copie certificat nastere copil, copie B.I./C.I., declaratie din partea studentei ca va locui numai cu copilul.

          *Studenţii fii de cadre didactice nu obţin automat cazare în baza acestui statut, dar, în eventualitatea obţinerii locului de cazare, în baza unui dosar depus la cămin, pot beneficia de subvenţie (plata unui tarif redus).

**Vă rugăm să faceţi toate demersurile doar în perioada menţionată. Dincolo de această perioadă nu se mai primesc cereri sau dosare de cazare.

Go to top