Examenul de gradul II – sesiunea august 2022, se va desfăşura astfel:

1. METODICA PREDĂRII SPECIALITĂŢII CU ABORDĂRI INTERDISCIPLINARE ŞI DE CREATIVITATE (probă scrisă) 

                       26 august 2022, Amfiteatrul „Petru Bogdan” (Corp A, Facultatea de Chimie), ora 10..

Rezultatele în urma corecturii vor fi afişate în data de 29 august, orele 11-12

(Intrarea în sală începând cu ora 9.00)

2. PEDAGOGIE (probă orală)

                        31 august 2022, II 8, interval orar examinare 8-20 (în data de 30 august va fi afişat concret intervalul, pe site-ul facultăţii şi la avizier).

Rezultatele finale vor fi afişate în 1 septembrie.

      

       La examen, candidaţii trebuie să aibă asupra lor cartea de identitate, precum și dovada schimbării numelui (dacă este cazul).

CURSURI DE PREGĂTIRE

Cursurile de pregătire pentru examenul de acordare a gradului didactic II, sesiunea august 2022, se vor susține în sistemul on-line, vor fi gratuite și se numesc TUTORIATE.

Acestea nu sunt obligatorii și pot fi urmate de candidații care sunt înscriși să susțină examenul de obținere a gradului didactic II la centrul nostru de perfecționare.

Tutoriatele vor avea un număr de 12 ore, structurate astfel:

-          6 ore pentru specialitate și metodica predării acesteia;

-          6 ore pentru pedagogie.

PROMOVARE

Candidaţii care au obținut la proba scrisă cel puțin nota minimă (8 (opt)) se pot prezenta la proba orală, Pedagogie.

Pentru promovarea examenului de acordare a gradului didactic II, candidatul trebuie să obţină cel puţin nota 8 (opt).

Candidaţii care nu obţin nota minimă sunt declarați respinși.

CONTESTAŢIILE

-          Vor fi adresate, în scris, preşedintelui comisiei de examinare în termen de cel mult 24 de ore de la data şi ora afişării rezultatelor;

-          Eventualele contestații se primesc în perioada 29 august, ora 12.00 până pe 30 august, ora 12.00 , la secretariatul facultății de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice sau, se transmist pe e-mail la adresa cristina.anton@uaic.ro, iar soluționarea acestora se va face în data de  30 august, până cel târziu la orele 15.30. Afişarea rezultatelor se va face până la ora 16.00

-          În contestaţie, se vor face referiri explicite la baremul de evaluare, menţionându-se subiectele şi punctele la care candidatul consideră că a fost subevaluat.

TAXĂ

             Cadrele didactice înscrise, pentru a susține probele acestui examen, vor depune sau vor transmite pe email, la secretariatul Facultăţii de Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice/(Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.), dovada achitării taxei de procesare dosar şi plata comisiilor de evaluare şi contestaţii la examenul de acordare a gradului didactic II (HS nr. 13/30.05.2013), taxă in valoare de 150 lei, plătibilă la orice unitate BRD. Cod taxă: 107, forma de scolaritate: 01 (licenţă zi), zona: Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice.

Taxa se va achita prin agenţiile BRD în contul RO68BRDE240SV89534452400, deschis pe numele Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi.

CANDIDAŢII vor depune chitanţa sau o vor transmite pe email, la secretariatul Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice, în intervalul 16 – 25 august 2022. Tot atunci candidaţii vor completa acordul de prelucrare a datelor în interes instituţional.

În cazul în care, din diverse considerente, cadrul didactic înscris la examenul de acordare a gradului didactic II nu s-a prezentat sau nu a promovat probele acestui examen, cuantumul taxei de procesare dosar şi plata comisiilor de evaluare si contestatii la examenul de acordare a gradului didactic II nu se restituie.

         CAZARE:

           Informaţii privind cazarea candidaţilor în campusul universităţii se pot obţine : https://www.uaic.ro/studenti/cazare/.

                Cererile se poat transmite pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .

SECRETAR,

Cristina Turturică – telefon: 0232/201102 int. 2584 (mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.)

Go to top