Burse 2021-2022

 

 

BURSE DE AJUTOR SOCIAL    2021-2022


DOSARELE SE TRIMIT  ONLINE  ÎNCEPÂND CU DATA DE 04.10.2021 PÂNĂ LA DATA DE 15.10.2021 pe adresa de email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Vă rugăm să verificați ca la momentul transmiterii dosarului acesta să  fie complet, conținând toate formularele și actele solicitate.
În subiectul email-ului vă rog să menționați numele, specializarea, anul și tipul dosarului.
    Exemplu:  POPOVICI MIHĂIȚĂ, ASISTENȚĂ SOCIALĂ, ANUL I, ORFAN DE UN PĂRINTE

 1. Documentatie_burse_sociale_sem_I_an_universitar_2021_2022
 2. Anexa 1
 3. Anexa 2

Bursele de ajutor social se acorda, conform următoarelor priorităţi şi criterii:

 • Studenţilor orfani sau studenţi proveniţi din casele de copii sau plasament familial, în următoare ordine de prioritate:
 • orfani de ambii părinţi şi studenţi proveniţi din casele de copii sau plasament familial care nu realizează în lunile IUNIE, IULIE ŞI AUGUST 2021 un venit lunar net mai mare decât salariul de bază minim net pe economie.
 • orfani de un părinte a căror familie nu a realizat în lunile IUNIE, IULIE ŞI AUGUST 2021 un venit lunar net per membru de familie mai mare decât salariul de bază minim net pe economie;
 • Studenţilor bolnavi TBC, care se afla în evidenta unităţilor medicale, celor care suferă de diabet, boli maligne, sindromuri de malabsorbtie grave, insuficienta renala cronica, astm bronşic, epilepsie, cardiopatii congenitale, hepatita cronica, glaucom, miopie grava, boli imunologice, boli rare, boli hematologice (hemofilie, talasemie), surditate, fibroză chistică, cei infestaţi cu virusul HIV sau bolnavi de SIDA, poliartrită juvenilă, spondilita anchilozanta sau reumatism articular acut, handicap locomotor;
 • Studenţilor a căror familie nu realizează pe lunile IUNIE, IULIE ŞI AUGUST 2021 un venit lunar net mediu pe membru de familie mai mare decât salariul de bază minim net pe economie.
  • Cuantumul salariului de bază minim net pe economie ce se ia în calcul la acordarea burselor sociale pentru anul semestrul I al anului universitar 2021/2022 este de 1.386 lei / lună.
  • Cuantumul alocaţiei de stat pentru lunile luate în calcul este:

427 lei/lună – copiii în vârstă de până la 2 ani (sau 3 ani în cazul copiilor cu dizabilităţi);
427 lei/lună – copiii cu dizabilităţi cu vărsta cuprinsă între 3 şi 18 ani;
214 lei/lună – copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani, precum şi pentru tinerii care au împlinit 18 ani şi urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestor cursuri.

  • Lunile care se iau în considerare la calcularea veniturilor nete sunt: IUNIE, IULIE, AUGUST 2021 (conform “Regulamentului de acordare a burselor şi a altor forme de sprijin material pentru studenţii înmatriculaţi la cursurile de zi”).

 

 • Pentru cazurile în care există suspiciuni rezonabile, comisia de evaluare a cererii pentru acordarea bursei sociale poate solicita studentului să prezinte raportul de anchetă socială, realizat cu respectarea prevederilor legale, din care să reiasă situaţia exactă a familiei acestuia.
 • Ancheta socială este obligatorie în cazul în care părinţii studentului lucrează sau domiciliază în străinătate.
 • FOARTE IMPORTANT:  În vederea obţinerii unei burse de ajutor social studenții vor trimite următoarele documente:   DOCUMENTE

 

 

 

Go to top