FILOSOFIE

FilosofStFilosofia, numită de către greci “iubirea de înțelepciune”, este un domeniu al curiozității și al marilor întrebări asupra existenței. Dacă ești fascinat de sistemul de gândire al lui Kant sau de Mitul peșterii al lui Platon, atunci Facultatea de Filosofie este locul unde ar trebui să vii. Dincolo de aprofundarea marilor curente filosofice, studiul filosofiei te ajută să îți dezvolți capacitatea de argumentare și gândirea analitică, abilitatea de a scrie și de a vorbi clar și persuasiv.

SOCIOLOGIE

SocioSt

 

Sociologia este studiul științific al vieții umane sociale, al grupurilor și al societăților. Este o știință îndrăzneață și de mare responsabilitate întrucât studiază chiar propriul nostru comportament ca ființe sociale. Sociologia studiază de la întâlnirile trecătoare între indivizi pe stradă, la procese sociale globale. Studiile sociologice îmbină diferite perspective teoretice cu cercetarea practică, de teren. Înscrie-te la specializarea Sociologie pentru a cunoaște și înțelege factorii care influențează și determină interacțiunile dintre indivizi în cele mai variate situații sociale. Dedică-ți timpul studiului și cercetării pentru a desluși legile ce guvernează modul de organizare a societății umane!

RESURSE UMANE

ruSt

Domeniul resurselor umane se referă la o abordare strategică și coerentă a modului în care sunt gestionate cele mai valoroase active ale unei organizații: oamenii care muncesc în respectiva organizație și care contribuie, atât individual, cât și colectiv, la realizarea obiectivelor organizaționale.

Află cum poți deveni

ASISTENŢĂ SOCIALĂ

AsSocSt

 

Domeniu interdisciplinar, asistența socială, dincolo de latura sa științifică, are în centrul său demnitatea, valoarea umană și justiția socială. Asistența socială urmărește să contribuie la bunăstarea oamenilor, să faciliteze satisfacerea trebuințelor de bază, acordând o atenție deosebită persoanelor vulnerabile, discriminate și/sau sărace. Descoperă domeniul asistenței sociale și modul prin care poți să ajuți oamenii și să schimbi societatea!

ASISTENŢĂ SOCIALĂ - învățământ la distanță (ID)

asid

Domeniu interdisciplinar, asistența socială, dincolo de latura sa științifică, are în centrul său demnitatea, valoarea umană și justiția socială. Asistența socială urmărește să contribuie la bunăstarea oamenilor, să faciliteze satisfacerea trebuințelor de bază, acordând o atenție deosebită persoanelor vulnerabile, discriminate și/sau sărace. Descoperă domeniul asistenței sociale și modul prin care poți să ajuți oamenii și să schimbi societatea!  Învăţământul la distanţă este o formă flexibilă de educaţie, întrucât oferă studenţilor posibilitatea de a opta asupra locului şi timpului în care să se instruiască.

 

ŞTIINŢE POLITICE

stiPolStEști atras de sfera politicului și vrei să cunoști mecanismele scenei politice. Științele politice este specializarea unde poți studia și aprofunda procesele politice. Urmărește de-a lungul istoriei apariția și dezvoltarea instituțiilor politice și realizează comparații cu vremurile actuale. Observă modul în care valorile și societatea sunt influențate de viața politică și etapele de dezvoltare ale statului.

RELAȚII INTERNAȚIONALE ȘI STUDII EUROPENE

RisEStEști pasionat de relații internaționale? Ți-ai dorit vreodată să fii precum diplomatul european Nicolae Titulescu? Sau te-ai întrebat ce i-a inspirat pe Jean Monnet și Robert Schumann să fondeze Uniunea Europeană?

COMUNICARE ŞI RELAŢII PUBLICE

ComunSt

 

 

Prioritate în cercetările şi educaţia oferită de departamentul nostru au: impactul strategiilor de comunicare desfăşurate în jurul unui brand din sectorul economic, politic sau cultural, rolul relaţiilor publice şi al publicităţii în eficientizarea unei afaceri,  sistemul mass-media în societatea actuală, impactul new media asupra comunicării de masă, dimensiunea retorică şi semiotică a comunicării publice, ipostaze ale comunicării interpersonal, rolul constitutiv al limbajului în crearea şi funcţionarea entităţilor sociale.

Go to top