FILOSOFIE

FilosofStFilosofia, numită de către greci “iubirea de înțelepciune”, este un domeniu al curiozității și al marilor întrebări asupra existenței. Dacă ești fascinat de sistemul de gândire al lui Kant sau de Mitul peșterii al lui Platon, atunci Facultatea de Filosofie este locul unde ar trebui să vii. Dincolo de aprofundarea marilor curente filosofice, studiul filosofiei te ajută să îți dezvolți capacitatea de argumentare și gândirea analitică, abilitatea de a scrie și de a vorbi clar și persuasiv.

SOCIOLOGIE

SocioSt

 

Sociologia este studiul ştiinţific al vieţii umane sociale, al grupurilor şi al societăţilor. Este o ştiinţă îndrăzneaţă şi de mare responsabilitate întrucât studiază chiar propriul nostru comportament ca fiinţe sociale. Sociologia studiază de la întâlnirile trecătoare între indivizi pe stradă, la procese sociale globale. Studiile sociologice îmbină diferite perspective teoretice cu cercetarea practică, de teren. Înscrie-te la specializarea Sociologie pentru a cunoaşte şi înţelege factorii care influenţează şi determină interacţiunile dintre indivizi în cele mai variate situaţii sociale. Dedică-ţi timpul studiului şi cercetării pentru a desluşi legile ce guvernează modul de organizare a societăţii umane.

ASISTENŢĂ SOCIALĂ

AsSocSt

 

Domeniu interdisciplinar, asistenţa socială, dincolo de latura sa ştiinţifică, are în centrul său demnitatea, valoarea umană şi justiţia socială. Asistenţa socială urmăreşte să contribuie la bunăstarea oamenilor, să faciliteze satisfacerea trebuinţelor de bază, acordând o atenţie deosebită persoanelor vulnerabile, discriminate şi/sau sărace. Descoperă domeniul asistenţei sociale şi modul prin care poţi să ajuţi oamenii şi să schimbi societatea.

RESURSE UMANE

ruSt

Domeniul resurselor umane se referă la o abordare strategică şi coerentă a modului în care sunt gestionate cele mai valoroase active ale unei organizaţii: oamenii care muncesc în respectiva organizaţie şi care contribuie atât individual cât şi colectiv la realizarea obiectivelor organizaţionale.

Aici vei învăţa despre strategii, politici, procese practici şi programe de resurse umane. Vei descoperi care sunt tainele selecţiei, evaluării, recompensării şi dezvoltării personalului din organizaţii. În plus vei avea o înţelegere mai largă asupra cadrului general de funcţionare a organizaţiilor şi a grupurilor şi vei dobândi competenţele necesare cercetării.

ŞTIINŢE POLITICE

stiPolStEști atras de sfera politicului și vrei să cunoști mecanismele scenei politice. Științele politice este specializarea unde poți studia și aprofunda procesele politice. Urmărește de-a lungul istoriei apariția și dezvoltarea instituțiilor politice și realizează comparații cu vremurile actuale. Observă modul în care valorile și societatea sunt influențate de viața politică și etapele de dezvoltare ale statului.

RELAȚII INTERNAȚIONALE ȘI STUDII EUROPENE

RisEStEști pasionat de relații internaționale? Ți-ai dorit vreodată să fii precum diplomatul european Nicolae Titulescu? Sau te-ai întrebat ce i-a inspirat pe Jean Monnet și Robert Schumann să fondeze Uniunea Europeană?

COMUNICARE ŞI RELAŢII PUBLICE

ComunSt

 

 

Prioritate în cercetările şi educaţia oferită de departamentul nostru au: impactul strategiilor de comunicare desfăşurate în jurul unui brand din sectorul economic, politic sau cultural, rolul relaţiilor publice şi al publicităţii în eficientizarea unei afaceri,  sistemul mass-media în societatea actuală, impactul new media asupra comunicării de masă, dimensiunea retorică şi semiotică a comunicării publice, ipostaze ale comunicării interpersonal, rolul constitutiv al limbajului în crearea şi funcţionarea entităţilor sociale.

Go to top