În cadrul Programului Erasmus+ KA131-HED, mobilitățile de lungă durată se pot desfășura în statele membre UE, SEE - Norvegia, Islanda și Liechtenstein, Turcia, Macedonia de Nord și Serbia[1].
Mobilitatea de practică ERASMUS+ reprezintă o perioadă de stagiu în străinătate (nu cursuri urmate în cadrul unei universități) desfășurată de studenți, doctoranzi și viitori proaspăt absolvenți la[2]:
Aici se includ și:
Durata mobilităților de practică poate fi cuprinsă între 2 și 12[4] luni de activitate în format fizic.
Stagiile de practică Erasmus+ se pot desfășura pe toată durata anului academic sau pot include și o parte a anului academic următor.
Pentru oferte de mobilități de practică consultați:
Centralizator-coordonatori-Erasmus-SMS-SMP-STA_actualizat-1.pdf (uaic.ro)
https://m.facebook.com/profile.php?id=797439953928797&__tn__=%2As-R
[1] Se pot finanța mobilități și către state partenere Programului Erasmus+ KA131-HED, în limita fondurilor disponible și cu condițiia semnării prealabile a unui acord bilateral Erasmus; acestea vor face obiectul unui apel separat la mobilități Erasmus.
[2] Următoarele tipuri de organizații nu sunt eligibile ca organizații gazdă în cazul mobilității studenților în scopul stagiilor: instituțiile UE și alte organisme ale UE, inclusiv agenții specializate (lista exhaustivă a acestora este disponibilă pe site-ul - https://europa.eu/european-union/abouteu/institutions-bodies_ro); organizații care administrează programele UE, cum ar fi agențiile naționale Erasmus+ (pentru a se evita un posibil conflict de interese și/sau finanțarea dublă).
[3] Atunci când studentul sau proaspăt absolventul realizează una sau mai multe dintre următoarele activități pe durata mobilității: marketing digital; design grafic, mecanic sau arhitectural digital; dezvoltarea de aplicații, programe informatice, scripturi sau site-uri web; instalarea, întreținerea și gestionarea de sisteme și rețele IT; securitatea cibernetică; analiza, explorarea și vizualizarea de date; programarea și instruirea de roboți și aplicații ale inteligenței artificiale. Asistența generică pentru clienți, onorarea comenzilor, introducerea de date sau activitățile de birou nu fac parte din această categorie.
[4] Perioada mobilității se calculează conform regulilor Programului Erasmus+ stabilite de Comisia Europeană, care precizează că o lună de mobilitate Erasmus+ are 30 de zile, indiferent de numărul de zile calendaristice (28, 29, 30 sau 31 zile) ale lunii respective.