Burse 2021-2022

Liste finale de burse de studiu şi sociale pentru semestrul I al anului universitar 2021-2022

 

1. BURSE DE STUDIU LICENTA 2021-2022 SEMESTRUL I
​​​​​​​2. BURSE DE AJUTOR SOCIAL LICENTA 2021-2022 SEMESTRUL I

3. BURSE DE STUDIU MASTER 2021-2022 SEMESTRUL I
4. BURSE DE AJUTOR SOCIAL MASTER 2021-2022 SEMESTRUL I

 

PLATA BURSELOR CATRE STUDENTI SE FACE EXCLUSIV PRIN VIRAMENT BANCAR

Conturile IBAN se vor transmite în fotocopie , în regim de urgență, la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Studenții care în semestrul trecut au avut plăți de burse în cont bancar, NU mai trebuie să comunice contul IBAN decât în situația în care doresc plata în alt cont .

Băncile la care studentii isi pot deschide cont pentru virarea bursei sunt:

BRD, BCR, Banca Transilvania, ING, Raiffeisen, Piraeus, Alpha Bank.

 

Propuneri de burse de studiu şi sociale pentru semestrul I al anului universitar 2021-2022

LICENTA:

BURSA MERIT LICENTA

BURSA DE STUDIU INTEGRALA LICENTA

BURSA DE STUDIU PARTIALA LICENTA

BURSA SOCIALA LICENTA

MASTER:

BURSE DE STUDIU MASTER

BURSA SOCIALA MASTER.

 

 

 CUANTUMUL burselor este:

 • Bursă de MERIT: 730 lei
 • Bursa INTEGRALĂ de studiu: 630 LEI
 • Bursa PARȚIALĂ de studiu: 580 lei
 • Bursa SOCIALĂ: 580 lei

Medii si criterii de departajare luate în calcul:

 Anul I, II, III :

 • Criteriile principale de repartizare sunt media de admitere, Punctajul semestrului 2, punctajul semestrului  4
 • Criteriile de departajare în cazul egalităţii punctajelor: nota BAC la Limba si Literatura Română, punctaj semestrul 1, punctaj semestrul 3

Master I,II:

 • Criteriile principale de repartizare sunt media de admitere, Punctajul semestrului 2
 • Criteriile de departajare în cazul egalităţii punctajelor: Media ECTS a anilor de studiu din licenţă, punctaj semestrul 1

Studenţii înmatriculaţi la două facultăţi şi care obţin bursă de merit/studiu şi/sau socială la ambele facultăţi sunt invitaţi ca, în perioada de contestaţii, să opteze pentru un tip de bursă la una din cele două facultăţi (bursele de merit/studiu/socială nu se pot cumula la două facultăţi).

PLATA BURSELOR CĂTRE STUDENŢI SE FACE EXCLUSIV PRIN VIRAMENT BANCAR

CONTURILE IBAN (adresa/scrisoarea băncii de emitere a contului sau un extras de cont) se vor transmite in fotocopie sau document generat din contul personal, in format .pdf, prin internet banking, în regim de URGENȚĂ, la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Studenţii care în SEMESTRELE TRECUTE au avut plăţi de burse într-un cont bancar, NU mai trebuie să comunice contul IBAN, decât în situația în care și-au închis contul și au deschis un altul. Studenții care nu au avut un cont IBAN declarat la Universitate în acest scop, trebuie să efectueze neapărat și de urgență acest demers.

Băncile la care studenții pot să-și deschidă cont pentru virarea burselor: B.R.D. / Banca Transilvania / ING /B.C.R. / Raiffeisen /Alpha Bank / Piraeus.

Eventualele CONTESTAȚII se pot depune pe adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Termenul de depunere: 48 ore de la data și ora afișării (până la data de 10.11.2021, ora 16:00)

După soluționarea eventualelor contestații, listele devin finale și se vor transmite către Compartimentul BURSE al Biroului Probleme Sociale – Direcția Cămine și Cantine – UAIC.

In atentia studentilor care au depus dosare pentru burse sociale:

Bursele sociale au fost acordate respectandu-se alocarea a 30% din fondul total de burse, pentru aceasta categorie de burse.

Prioritizarea, conform prevederilor regulamentare, este cea care apare si pe listele afisate: studenti centre de plasament, orfani de unul sau ambii parinti, dosarele pe criterii medicale si dosarele pe criteriul veniturilor mici.

Toate dosarele depuse pe criteriul veniturilor mici au fost analizate si au fost prioritizate in ordinea crescatoare a acestor venituri mici (Dosarele cu documentaţia completa, conform metodologiei:

 https://www.fssp.uaic.ro/images/files/burse/Documentatie_burse_sociale_sem_i_an_universitar_2021_2022.pdf

 

 

BURSE DE AJUTOR SOCIAL    2021-2022


DOSARELE SE TRIMIT  ONLINE  ÎNCEPÂND CU DATA DE 04.10.2021 PÂNĂ LA DATA DE 15.10.2021 pe adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Vă rugăm să verificați ca la momentul transmiterii dosarului acesta să  fie complet, conținând toate formularele și actele solicitate.
În subiectul email-ului vă rog să menționați numele, specializarea, anul și tipul dosarului.
    Exemplu:  POPOVICI MIHĂIȚĂ, ASISTENȚĂ SOCIALĂ, ANUL I, ORFAN DE UN PĂRINTE

 1. Documentatie_burse_sociale_sem_I_an_universitar_2021_2022
 2. Anexa 1
 3. Anexa 2

Bursele de ajutor social se acorda, conform următoarelor priorităţi şi criterii:

 • Studenţilor orfani sau studenţi proveniţi din casele de copii sau plasament familial, în următoare ordine de prioritate:
 • orfani de ambii părinţi şi studenţi proveniţi din casele de copii sau plasament familial care nu realizează în lunile IUNIE, IULIE ŞI AUGUST 2021 un venit lunar net mai mare decât salariul de bază minim net pe economie.
 • orfani de un părinte a căror familie nu a realizat în lunile IUNIE, IULIE ŞI AUGUST 2021 un venit lunar net per membru de familie mai mare decât salariul de bază minim net pe economie;
 • Studenţilor bolnavi TBC, care se afla în evidenta unităţilor medicale, celor care suferă de diabet, boli maligne, sindromuri de malabsorbtie grave, insuficienta renala cronica, astm bronşic, epilepsie, cardiopatii congenitale, hepatita cronica, glaucom, miopie grava, boli imunologice, boli rare, boli hematologice (hemofilie, talasemie), surditate, fibroză chistică, cei infestaţi cu virusul HIV sau bolnavi de SIDA, poliartrită juvenilă, spondilita anchilozanta sau reumatism articular acut, handicap locomotor;
 • Studenţilor a căror familie nu realizează pe lunile IUNIE, IULIE ŞI AUGUST 2021 un venit lunar net mediu pe membru de familie mai mare decât salariul de bază minim net pe economie.
  • Cuantumul salariului de bază minim net pe economie ce se ia în calcul la acordarea burselor sociale pentru anul semestrul I al anului universitar 2021/2022 este de 1.386 lei / lună.
  • Cuantumul alocaţiei de stat pentru lunile luate în calcul este:

427 lei/lună – copiii în vârstă de până la 2 ani (sau 3 ani în cazul copiilor cu dizabilităţi);
427 lei/lună – copiii cu dizabilităţi cu vărsta cuprinsă între 3 şi 18 ani;
214 lei/lună – copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani, precum şi pentru tinerii care au împlinit 18 ani şi urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestor cursuri.

  • Lunile care se iau în considerare la calcularea veniturilor nete sunt: IUNIE, IULIE, AUGUST 2021 (conform “Regulamentului de acordare a burselor şi a altor forme de sprijin material pentru studenţii înmatriculaţi la cursurile de zi”).

 

 • Pentru cazurile în care există suspiciuni rezonabile, comisia de evaluare a cererii pentru acordarea bursei sociale poate solicita studentului să prezinte raportul de anchetă socială, realizat cu respectarea prevederilor legale, din care să reiasă situaţia exactă a familiei acestuia.
 • Ancheta socială este obligatorie în cazul în care părinţii studentului lucrează sau domiciliază în străinătate.
 • FOARTE IMPORTANT:  În vederea obţinerii unei burse de ajutor social studenții vor trimite următoarele documente:   DOCUMENTE

 

 

 

Go to top