facebookcrp

 

DEPARTAMENTUL DE ŞTIINŢE ALE COMUNICĂRII ŞI RELAŢII PUBLICE

este o structură de educaţie şi cercetare care produce, dezvoltă şi diseminează cunoştinţe despre rolul comunicării în constituirea şi funcţionarea structurilor şi reţelelor sociale.           

Comunicarea este capacitatea care face din om o fiinţă cu performanţe unice. Comunicarea face posibilă educaţia, arta, dar şi orice acţiune în mediul de afaceri. Prin comunicare, oamenii îşi exprimă gândurile, îşi stabilesc standarde legale şi morale, îşi făuresc planuri de acţiune colectivă.            

Studiul sistematic al comunicării a devenit un imperativ astăzi, când proliferarea mediilor de comunicare a transformat lumea în care trăim într-un univers complex şi profund interconectat, a cărui trăsătură de bază este puternica interacţiune între toate componentele sale.  

Prioritate în cercetările şi educaţia oferită de departamentul nostru au:

  • impactul strategiilor de comunicare desfăşurate în jurul unui brand din sectorul economic, politic sau cultural
  • rolul relaţiilor publice şi al publicităţii în eficientizarea unei afaceri
  • sistemul mass-media în societatea actuală
  • impactul new media asupra comunicării de masă
  • dimensiunea retorică şi semiotică a comunicării publice
  • ipostaze ale comunicării interpersonale
  • rolul constitutiv al limbajului în crearea şi funcţionarea entităţilor sociale 

In cadrul Departamentului de Stiinte ale Comunicarii, functioneaza Seminarul de logica discursiva, teoria argumentarii si retorica. Infiintat in anul 2000, Seminarul isi propune investigarea problemelor actuale care marcheaza spatiul discursiv romanesc si international. Mai multe despre activitatea acestui centru de cercetare puteti afla accesand http://www.fssp.uaic.ro/seminar_logica/seminar_logica/seminarro.htm

Go to top