logo LSFI

LIGA STUDENȚILOR DE LA FILOSOFIE

Liga Studenților de la Filosofie este o asociație non-guvernamentală ce a luat ființă în anul 2015 reunind 3 asociații studențești din cadrul Facultății de Filosofie și Științe Social Politice cu scopul de a crea o singură organizație, mai puternică, capabilă să reprezinte studenții FSSP și să asigure oportunități de dezvoltare personală și profesională a acestora.
Misiunea organizației este reprezentată de oferirea de oportunități de dezvoltare personală, profesională, antreprenorială și socială a tinerilor din cadrul Facultății de Filsofie și Științe Social-Politice.
Viziunea LSFI este accederea între cele mai importante organizații studențești la nivel național, prin consolidarea unei poziții de vârf în cadrul campusului universitar ieșean.
Valorile ce stau la baza Ligii Studenților de la Filosofie Iași sunt Implicarea, Performanța, Inovarea și Egalitatea. Aceste valori ne ajută să menținem un mediu dinamic, în care studenții membri ai organizației pot să își aducă contribuția pentru organizație în scopul pregătirii tuturor membrilor pentru a deveni adevărați profesioniști în spațiul științelor umaniste.
Motto: LSFI - Tu alegi ce vrei să fii!


Scop
Asociația are scopul de a  oferi oportunităţi pentru dezvoltarea personală, profesională şi socială a tinerilor de la Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice din cadrul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” Iaşi.
Obiective

  • Pentru realizarea acestui scop, asociația are următoarele obiective:
  • Să promoveze excelenţa şi să dezvolte spiritul de lider;
  • Să sprijine cooperarea între mediul academic, politic şi cel antreprenorial;
  • Să promoveze activităţile cultural-civice, ştiinţifice, sportive, sociale şi mijloacele de agrement;
  • Să promoveze spiritul democratic în mediul social, liceal şi universitar;
  • Să ofere noi perspective si oportunităţi europene membrilor asociaţiei si studenţilor;
  • Oportunităţi de a participa la programe locale, naţionale si internaţionale pentru studenţi si membrii asociaţiei.

           LSFI 1

 

Liga Studenților de la Filosofie Iași își desfășoară activitatea în cadrul FSSP pentru studenții acestei facultăți, indiferent de specializare. Principiile ce stau la baza proiectelor ligii sunt îndreptate spre a oferi asistență studenților în activitățile pe care le desfășoară, cu scopul de a-și dezvolta abilitățile pe care le dobândesc în timpul cursurilor. Astfel, dinamismul, adaptabilitatea și entuziasmul sunt câteva dintre caracteristicile ce susțin activitățile voluntarilor.
Printre proiectele desfășurate de LSFI se numără
Balul Bobocilor Facultății de Filosofie și Științe Social Politice, cu participarea studenților din tot Iașiul, cifra participanților fiind în jur de 1000 de persoane.
Proiect caritabil Crăciun,

LSFI 2


Deplasare la Parlament ``Romania Tinerilor`` prin care LSFI își propune familiarizarea studenților cu structurile de conducerare ale statului, în speță puterea legislativă reprezentată de Parlamentul României. In cadrul acestei vizite la București studenții au avut posibilitatea de a vizita și Biroul de Informare al Parlamentului European, structură cu care asociația noastră colaborează în vederea promovării valorilor europene în România.
An de an, această colaborare are ca vârf organizarea conferinței Europa, încotro? eveniment prin care ne propunem să diseminăm în rândul tinerilor din județul Iași valorile europene.
LSFI sărbătorește românește este conferința realizată de LSFI prin care am sărbătorit data de 1 Decembrie, printr-o manifestare în care am pus accentul pe valorile și tradițiile românești și am adus în atenția studenților semnificațiile datei de 1 Decembrie.
            Gaudeamus festivalul talentelor studențești este un alt proiect important cu care LSFI a ajuns în rândurile studenților anul acesta. Cu un spectacol realizat împreună cu Asociația Tinerilor la Educație Fizică și Sport, am reușit să legăm prietenii, să ne distrăm și să punem în scenă adevărate momente artistice de dans, muzică, teatru și film. Multumim pe această cale în special conducerii Facultății pentru prezența în sală și pentru sprijinul acordat în logistica necesară spectacolului.
            Seria de training-uri LSFI
Am implementat o serie de sesiuni de pregătire în cadrul asociației noastre ce au cuprins mai multe arii de interes pentru studenții facultății noastre, cum ar fi Public Speaking, Comunicare, Managementul Proiectelor, Cultură Organizațională etc. Aceste sesiuni de pregătire au avut rolul de a oferi o perspectivă nouă studenților nostri asupra noțiunilor învățate în timpul cursurilor.
            Cafeneaua politică  este un proiect prin care LSFI și-a propus să aducă mai aproape latura practică a domeniilor Facultății de Filosofie și Științe Social Politice de studenți prin invitarea unor specialiști în diverse domenii într-un cadru deschis unde studenții să poată pune întrebări și primi răspunsuri la întrebările pe care le au legate de o eventuală carieră.

LSFI 3


             Departamente
Membrii Ligii au posibilitatea de a face parte din unul dintre următoarele departamente:
Comunicare
Proiecte
Resurse Umane
Activități sociale

Conducerea Ligii Studenților de la Filosofie este formată din
Președinte - Bianca Pavel
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
0734932607
 
Vicepreședinte - Mironescu Lisa-Maria
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
0745083545
 
Secretar General - Banu Sebastian Mihai
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
0743802043

 

Go to top