1. Informații generale
Programul SEE oferă posibilitatea de a candida pentru un stagiu de predare în cadrul Programului SEE (Norvegia, Islanda și Liechtenstein) în anul academic 2022-2023.
Durata minimă a unei mobilități de predare este de 2 zile (fără transport) și 8 ore de predare, iar durata maximă este de 2 săptămȃni (8 ore de predare/săptămână sau un număr de zile mai mic de o săptămână). Durata maximă finanțată este de 5 zile lucrătoare. Din programul de predare va trebui să reiasă clar că activitățile de predare se vor desfășura în cel puțin două zile consecutive
(de exemplu luni, miercuri și joi, sau marți, miercuri și vineri).
2. Finanțarea pentru stagiul de predare: conform regulilor ghidului Programului SEE (disponibil la adresa http://www.uaic.ro/wp-content/uploads/2019/03/Bareme-SEE.pdf).
Stagiile de predare se pot desfășura doar în universitățile cu care Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași a semnat acorduri bilaterale SEE și care prevăd acest tip de stagii (STA).
Procedurile de selecție descrise mai jos sunt conforme cu Ghidul Programului SEE, Regulamentul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iași privind selecţia și organizarea mobilităților în cadrul Programului Erasmus+ KA131-HED, cu respectarea condiţiilor din Ghidul Candidatului SEE, și cu Apelul la candidaturi pentru mobilități de predare în cadrul Programului SEE, aprobat în ședința Biroului Executiv al Consiliului de Administrație din data de 5.10.2022.
Nu este permisă dubla finanțare a unei mobilității (finanțarea concomitentă din fonduri SEE și alte fonduri europene).
Nu pot fi finanţate mai multe mobilităţi de predare decȃt cele menţionate ȋn acord pe fiecare domeniu ȋn parte.
Mobilităţile se pot efectua pȃnă la data de 31 iulie 2023.
3. Eligibilitate
Pentru a putea fi selectați pentru un stagiu de predare SEE, candidații trebuie să aibă o relație contractuală cu UAIC în calitate de personal didactic și de cercetare.
Pentru a fi declarat eligibil, personalul unei universități trebuie să cunoască limba engleză sau limba utilizată ȋn cadrul universităţii gazdă şi, la ȋntoarcerea din mobilitate, trebuie să prezinte universitatea gazdă şi mobilitatea efectuată unui grup de minim 20 studenţi/cadre didactice ȋn vederea ȋncurajării acestora să participe la mobilităţi SEE. Poze din timpul mobilităţii şi a prezentărilor realizate pentru diseminarea acesteia, precum şi alte materiale promoţionale vor fi trimise pe e-mail Biroului Erasmus+ pentru a fi folosite la promovarea Programului SEE.
Personalul UAIC eligibil poate beneficia de maximum o mobilitate de predare pe an academic.
Cadrele didactice și cercetătorii UAIC selectați deja pentru o mobilitate de predare devin eligibili pentru o nouă selecție numai după efectuarea mobilității respective.
4. Dosarul de candidatură
5. Etapele și calendarul selecției
Nume, prenume: Elena Simona Vrânceanu (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., 0740219578)
Data: 17.10.2022
Coordonator SEE
Facultatea de Filosofie și Științe Social Politice
Staff Mobility Agreement for Teaching,
Lista acorduri staff 2022-2023.