INTERNET

Toate căminele Universitaţii “Alexandru Ioan Cuza” beneficiază de conexiune la internet, oferită de RoEduNet şi gestionată de Departamentul de Comunicaţii digitale (DCD), iar în unele dintre ele (C5 şi C6 din “Titu Maiorescu”) există şi conexiune wireless.

Folosirea reţelei de comunicaţii se face după validarea datelor fiecărui student şi crearea contului unic de acces.

Conectarea la reţea se poate face doar folosind calculatorul personal sau sistemele de calcul puse la dispoziţie de către fiecare facultate în sălile special amenajate, biblioteci şi laboratoare. Formularul tip de înregistrare care trebuie completat (și trimis online) este disponibil pe site-ul http://register.uaic.ro. Pe același site se regăsesc informații despre sistemul de înregistrare și starea conturilor.

Problemele de acces/conectare la reţeaua de comunicaţii sunt sesizate prin intermediul unui sistem de tip HelpDesk disponibil prin email (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.) sau telefon (0232-201002).

EMAIL

Studenții Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași pot obține servicii de email în urma unei colaborări între UAIC și Microsoft România.

Serviciul este asigurat pentru studenții Universității Alexandru Ioan Cuza fără costuri de întreținere sau suport și asigură, pentru fiecare student următoarele servicii:

  • instituțional, studenții primesc un cont in format Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.;
  • spațiu de stocare de date în cloud cu o capacitate de 50 GB;
  • lucru individual sau în grupuri cu documente prin aplicațiile: Word Web App, PowerPoint Web App, Excel Web App și OneNote Web App;
  • spațiu pentru sit web propriu cu secțiune publică și de grup;
  • agendă de contacte și mesagerie instant.

Microsoft Office 365 este disponibil folosind contul de utilizator pentru acces la rețea al fiecărui student (studenții care nu au cont se pot înregistra la https://register.uaic.ro/studs/). Serviciul folosește sistemul unic de autentificare implementat de către Departamentul de Comunicații Digitale al Universității „Alexandru Ioan Cuza” conectat la sistemul de acces al Office 365.

Pentru utilizarea serviciului se va folosi meniul Email Studenti de pe sit-ul mail.uaic.ro sau direct folosind adresa https://www.outlook.com/owa/student.uaic.ro.

Go to top