Proiecție de film documentar
„Noi naționalisme în inima Europei”

 

Vineri, 13 octombrie 2017
Amfiteatrul P9, ora 14

Proiectul de lungă durată New Nationalisms in the Heart of Europe (Noi naționalisme în inima Europei) conține reportaje video ale unor demonstrații politice, blocade și proteste, deseori surprinzând ceea ce nu este acoperit de știrile TV. Lucrările de artă ale lui Tomáš Rafa ating subiecte politice ce devin subiectul disputelor publice în care el ia parte în mod activ ca artist și ca activist.
Rasismul, xenofobia, protestele, demonstrațiile și blocadele sunt subiectele sale. El prezintă materiale mai degrabă “așa cum sunt”, fără a-și face vizibile propriile opinii.
Vizionarea filmului va fi urmată de discuții libere.
Moderator: lect. univ. Ovidiu Gherasim-Proca

Tomáš RAFA (1979) este un tânăr artist vizual din Slovacia, laureat în 2011 al premiului Oscar Čepan. După studii la Banská Bystrica și Varșovia, el adună pe termen lung material vizual în țările  din estul Europei, concentrându-se asupra unei întrebări cheie: unde este granița dintre patriotism și naționalism?
Tomáš Rafa reflectă epoca contemporană atât în lucrările sale cât și în stilul său de viață. Principalul său instrument este o camera video, metoda sa este documentarea iar teritoriul său este Europa Centrală și de Est. Este în permanentă mișcare – organizând, realizând reportaje, colectând și arhivând.


http://your-art.sk/Proiecția este deschisă publicului și face parte din facilitățile de documentare destinate cursului opțional „Granițe, bariere și cultura protestului. Noua politică a mișcărilor sociale în Europa Centrală și de Est” (http://www.erstestiftung.org/blog/patterns-lectures-courses-2016/).
Ea a fost făcută posibilă prin contribuția proiectului COMUNITĂŢI RE-IMAGINATE organizat de 1+1 în colaborare cu tranzit.ro/ Iaşi, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.

test

Go to top