ÎMPREUNĂ PENTRU DEMOCRAȚIE: EUropa mea, viitorul mEU

O perspectivă a tinerilor asupra provocărilor cu care se confruntă UE

Formular de preînscriere -  în vederea completării diplomelor de participare

 

Care sunt provocările și amenințările la adresa democrației parlamentare europene pentru tine? De ce este importantă aceasta și cum te poți implica în protejarea ei? Ești tânăr și vrei să-ți faci vocea auzită?

Participă și tu în data de 28 aprilie, ora 10.30, la evenimentul ”ÎMPREUNĂ PENTRU DEMOCRAȚIE: EUropa mea, viitorul mEU - O perspectivă a tinerilor asupra provocărilor cu care se confruntă UE”, organizat de

Biroul Parlamentului European în România, în parteneriat cu Universitatea A. I. Cuza Iași și în colaborare cu Centrul Europe Direct Iași. Dezbaterea va avea loc în format fizic, în Aula Magna Mihai Eminescu” Universitatea A. I. Cuza Iasi, Bulevardul Carol I nr.11.

Evenimentul își propune să fie un dialog între tinerii participanți, reprezentanți ai Directorului General pentru Comunicare al Parlamentului European și creatori de conținut, despre cele mai mari provocări cu care se confruntă democrația parlamentară europeană înainte de alegerile europene din 2024. Se va concentra, de asemenea, pe beneficiile pe care democrația europeană le oferă tinerilor, importanța implicării și angajării în protejarea valorilor europene și a democrației, cât și încurajarea participării la alegerile europene.

Ce reprezintă Parlamentul European și democrația europeană? Care sunt opiniile tinerilor cu privire la subiecte de actualitate, cum ar fi războiul din Ucraina, schimbările climatice, politica de extindere a UE, digitalizarea, securitatea etc.? Se regăsesc ele în acțiunile Parlamentului European? Care sunt sursele de informare ale tinerilor în era digitală? Primesc ei informații corecte sau sunt vizați de dezinformare?

Dezbaterea are ca scop încurajarea tinerilor să-și spună poveștile și experiențele personale privind democrația europeană, să le ofere o platformă de discuții și să-i inspire să se implice în protejarea acesteia, dar și să disemineze mesajele și să-și exercite dreptul de vot la alegerile europene de anul viitor.

Cuvânt de bun venit

Mădălina MIHALACHE, Șefa Biroului Parlamentului European în România

Prof. Univ. Dr. Tudorel TOADER, Rector, Universitatea A. I. Cuza Iași

Keynote speech

Stephen CLARK, Director, Directoratul-General pentru Comunicare, Parlamentul European

INVITAȚI

Diana FILIMON, coordonator, Gen, Știri & președinte Asociația Apulum Forum

Alin CHIFOR, creator de conținut, Educația Juridică

Moderatoare: Oana TACHE, jurnalist și creator de conținut

🔛 ‼️ CE TREBUIE SĂ FACI?

⚫ ÎNSCRIE-TE până în data de 27 aprilie și PREGĂTEȘTE-ȚI ÎNTREBĂRILE!

⚫ Trimite link-ul pentru eveniment și prietenilor tăi.

⚫ După eveniment, vei primi o diplomă de participare în format digital.

⚫ Accesul se va face începând cu ora 10.00, în data de 28 aprilie. Așteptăm cu nerăbdare să auzim părerile tale!