pozaVStoica200

Prof. univ. dr. Virgil Stoica

email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

CV academic


Virgil Stoica este profesor universitar în cadrul Departamentului de Ştiinţe Politice, Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, unde lucrează din anul 1998.  Este directorul acestui departament din anul 2007.

În anul 1989 a absolvit Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Facultatea de Mecanică, secţia de Maşini Termice. A lucrat ca inginer stagiar în cadrul Intreprinderii de In şi Cânepă Suceava, apoi ca asistent universitar la Departamentul de Termotehnică din cadrul Facultăţii de Mecanică a Universităţii Tehnice „Gheorge Asachi”.

Motivat de libertatea câştigată odată cu victoria Revoluţiei din 1989, Virgil Stoica urmează cursurile Facultăţii de Filosofie din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, specializarea Sociologie-Politologie, pe care o absolvă în anul 1997. În anul 1998 obţine diploma de Master în Filosofie Politică, la aceeaşi facultate. Din anul 2002 este doctor în Ştiinţe Politice, cu o teză având titlul „Construcţia clasei politice locale între instituţii şi comportamente”, sub coordonarea domnului profesor Anton Carpinschi.

În perioada 2004 – 2005, Virgil Stoica a studiat în Statele Unite ale Americii, fiind beneficiarul programului East Central European Scholarship Program, oferit de Georgetown University din Washington DC, specializarea Politici Publice.

În perioada 2010 – 2013 a urmat studii postdoctorale în cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, cu un stagiu de pregătire la Universitatea din Derby, Marea Britanie, cu o lucrare având titlul „Guvernanţa electronică şi diviziunile digitale”.

Virgil Stoica a fost beneficiarul mai multor stagii de pregătire la Universitatea Liberă din Bruxelles, Universitatea Central Europeană din Budapesta şi Universitatea din Tubingen.

În anul 2002, Virgil Stoica a primit Premiul Ron King al Societăţii Române de Ştiinţe Politice, pentru lucrarea „Politici publice în privinţa egalităţii dintre femei şi bărbaţi, 1990 – 2000”.

Virgil Stoica este redactorul şef al Analeleor de Ştiinţe Politice ale Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi membru în bordul editorial al Journal of E-Government Studies and Best Practices (JEGSBP, University of Derby), European Journal of Government andEconomics (EJGE, University of La Coruna) şi Administrarea Publică (Academia de Administrare Publică, Chişinău).

Principalele domenii de inters academic şi de cercetare sunt cele ale guvernării electronice, politicilor publice şi elitelor politice, domenii în care a publicat patru cărţi, mai multe capitole în cadrul unor volume colective în România şi în Statele Unite, şi mai multe lucrări ştiinţifice în reviste româneşti şi internaţionale.

Go to top