Programul manifestărilor academice organizate de UAIC în perioada 22-31 octombrie 2020,
cu ocazia celebrării a 160 de ani de învățământ universitar modern în România (1860-2020)

Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice

28 Octombrie

ora 11.00  - Finalizează facultatea cu succes și cu șanse promițătoare! -FFSSPstudis – 

Prezentare proiect educațional

Modul de desfăşurare: mixt (online și față în față, prin prezența unui număr de invitați în Aula Magna „Mihai Eminescu”, respectând principiul distanțării sociale și a normelor existente)Proiectul îşi propune ca, pentru o perioadă de 3 ani consecutivi, să implementeze activităţi relevante, cum ar fi cele de tip remedial, de îndrumare şi tutorat, de consiliere profesională şi orientare în carieră, activităţi de dezvoltare socio-emoţională, vizite de studiu, workshopuri etc., astfel încât să înregistrăm, la nivelul Facultăţii noastre, o creştere a ratei de promovare a studiilor de licenţă, cu precădere a celor expuşi riscului de abandon.

Moderator: Prof. univ. dr. Conțiu Tiberiu ȘOITU

Parteneri: Liga Studenților de la Filosofie Iași, PRIME Iași

Date de contact: Conf. univ. dr. Ioan-Alexandru GRĂDINARU, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Drd. Marian DALBAN,  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

29 Octombrie

16.00-18.00 – Politică și societate – tendințe, modele, perspective – Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice – Departamentul de Științe Politice, Relații Internaționale și Studii Europene

Masă rotundă

Locul de desfășurare: Sala D2, Corpul D

Moderator: Conf. univ. dr. Virgil STOICA

Date de contact: Conf. univ. dr. Virgil STOICA, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

17.00 -19.00 –  Filosofie și tehnologie. Revizuiri problematice pe timp de criză  – Departamentul de Filosofie

Colocviu

Modul de desfăşurare: online

Reflecția asupra tehnicii este una dintre temele principale ale filosofiei ultimelor decenii. Criza sanitară generalizată ne-a constrâns la găsirea unor mijloace alternative de comunicare. Platformele online au devenit astfel indispensabile. Colocviul dorește să răspundă unor întrebări de felul: cum se raportează filosofia la datele oferite astăzi de știință și tehnologie ? Este aceasta din urmă „un rău necesar”? Sau, dimpotrivă, o resursă insuficient cunoscută și utilizată?  Putem „stăpâni” consumul de tehnologie? În ce măsură suntem dependenți de ofertele acesteia? Ne ajută în vreun fel să traversăm criza pandemică? Este posibilă o filosofie „la distanță”?

Moderator: Prof. univ. dr. Petru BEJAN

Date de contact: Prof. univ. dr. Petru BEJAN, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

30 Octombrie

16.00-18.00 – Provocări ale comunicării digitale în contextul crizei COVID-19 – Departamentul de Științe ale Comunicării și Relații Publice

Masă rotundă

Modul de desfăşurare: online (platforma Google Meet)

Odată cu măsurile luate de autorități în contextul crizei COVID-19, multe organizații au fost puse într-o situație dificilă: unele afaceri au fost nevoite să-și închidă temporar activitatea, altele au fost solicitate să se adapteze unor condiții total diferite de cele cu care își obișnuiseră clienții și angajații, în sfârșit unele au fost nevoite să facă reduceri drastice de buget, începând – desigur – cu renunțarea la activitățile publicitare. Ce au însemnat toate aceste transformări pentru industria comunicării, în special pentru componenta sa digitală? Iată  întrebarea la care încercăm să răspundem în cadrul dezbaterii online din 30 octombrie, la care vor participa cadre didactice ale Departamentului de Științe ale Comunicării și Relații Publice, absolvenți ai specializării noastre care lucrează în domeniu, precum și alți specialiști – oameni de PR, marketing, publicitate – care au un cuvânt de spus asupra direcției în care se îndreaptă acest domeniu.

Moderator: Conf. univ. dr. Ioan-Alexandru GRĂDINARU

Parteneri: Biroul Alumni și Inserție pe piața muncii al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Fundația Serviciilor Sociale Bethany, agenția de consultanță digitală Grapefruit, agenția de PR Golin, Radio Iași, Doxologia, grupul de firme Fraher

Date de contact: Lect. univ. dr Ioana GRANCEA, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

31 Octombrie

12.00 – 20.00 – Tineri cercetători în științele sociale / Young researchers in social sciences – Departamentul de Sociologie și Asistență Socială

Conferință națională

Modul de desfășurare: online

Conferința reunește cercetări teoretice și practice ale tinerilor cercetători din domeniul științelor sociale

Moderator: Asist. univ. dr. Alexandru APOSTOL, Asist. univ. dr. Nicoleta MORON, Asist. univ. dr. Lucian SFETCU, Asist. univ. dr. Roxana VASILIU

Date de contact: Conf. univ. dr. Romeo ASIMINEI, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

fssp.uaic.ro

 

Go to top