fotoDVarela

Conf. univ. dr. Diego Varela

email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

CV academic


 

Sunt conferențiar universitar în cadrul departamentului de științe politice, relații internaționale și studii europene, abilitat sa conduc doctorate în domeniul științelor politice.
Am început să predau la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași în 2013. In 2014 am obținut un modul Jean Monnet despre Politici Demografice și de Capital Uman în Uniunea Europeană. În 2015 am dat concursul de conferențiar și câteva luni mai târziu mi-am susținut teza de abilitare. În 2016 am câștigat Catedra Jean Monnet de Economie Politică Europeană și am înființat Rețeaua EUROSCI (www.eurosci.net).
După absolvirea facultății de economie în Spania și Finlanda, mi-am continuat studiile la London School of Economics and Political Science, unde am obținut un masterat în studii europene și un doctorat în științe politice. În această perioadă am fost și bursier Robert Schuman în cadrul Direcției Generale de Studii a Parlamentului European în Luxemburg și asistent la plata cu oră la LSE.
Primul meu modul Jean Monnet, despre Guvernarea Uniunii Europene, l-am câștigat și coordonat în Spania din 2002. În această țară am înființat și am fost primul redactor șef al revistei academice European Journal of Government and Economics (2012-2016). De asemenea, am înființat și coordonat o Școala Internațională de Vară (2014-2016) cu filiale în Spania, România și Portugalia.
Sunt autor al două cărți, Guvernarea Uniunii Europene (Institutul European, 2008) și Politici Demografice (Tritonic, 2016). Am și publicat articole de specialitate în reviste științifice precum European Union Politics, Journal of Policy Modeling și European Political Science. Interesele mele academice principale sunt în domeniul politicii internaționale și a UE.

 

Go to top