Despre Facultate
- Detalii
Tineri ȋn România: griji, aspirații, atitudini si stil de viață
„Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice vă invită să participați la prezentarea studiului „Tineri ȋn România: griji, aspirații, atitudini si stil de viață”, realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) cu sprijinul Friedrich-Ebert-Stiftung România (FES).
21 mai 2015,
Ora 16:00,
Corp A, Amfiteatrul „Titu Maiorescu” (II8)
Tineri ȋn România: griji, aspirații, atitudini si stil de viață
Tinerii reprezintă viitorul, se spune adesea. Felul în care ei gândesc și acționează ne oferă de pe acum o imagine asupra vremurilor ce vin: aspirațiile și temerile lor ne vorbesc despre cum vor încerca ei să modeleze viitorul.
Dar ce preocupări și ce griji au tinerii noștri? Ce îi deosebește de generația părinților lor? Dacă tinerii sunt viitorul, ce șanse au ei în viață pentru a construi viitorul dorit? Care e situația lor materială, ce fel de locuri de muncă au și cât de satisfăcuți sunt de ce au? Cât de optimiști sunt și cum cred ei că pot schimba mersul lucrurilor atunci când ceva nu merge bine?
Pentru a răspunde acestor întrebări și multor altora, Fundația Friedrich Ebert a realizat studiul Tineri ȋn România: griji, aspirații, atitudini si stil de viață. Studiul reprezintă o cercetare sociologică reprezentativă la nivel național pe tinerii cu vârsta între 16 și 29 de ani din România.
Raportul de cercetare este disponibil online, la adresa:
http://www.fes.ro/media/2014_news/Raport-FES-Tineri_in_Romania.pdf
Programul conferinței:
Cuvânt de deschidere
Prezentarea studiului „Tineri ȋn România: griji, aspirații, atitudini si stil de viață”(Dani Sandu, Radu Umbreș, autori)
Comentarii și panel de discuție
Nicu Gavriluță, Profesor universitar, Decanul Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice
Ovidiu Gherasim-Proca, Lector universitar, Departamentul de Științe Politice, Relații Internaționale și Studii Europene
Claudiu Crăciun, Lector universitar, Facultatea de Științe Politice, Școala Națională de Studii Politice și Administrative
Moderator: Victoria Stoiciu, Coordonator programe, Fundația Friedrich Ebert România
Sesiune de discuții