La Iași se organizează a doua ediție a conferinței internaționale

"Communication in Action: From Theory to Practice and Back"

Afiș CIA 2019 final

 

Departamentul de Științe ale Comunicării și Relații Publice din cadrul Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași, anunță a doua ediție a conferinței internaționale Communication in Action: From Theory to Practice and Back (Comunicarea în acțiune: De la teorie la practică și înapoi), care va avea loc în perioada 7-9 noiembrie 2019 la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași, fiind organizatăîmpreună cu Universitatea Beira Interior din Covilha, Portugalia și Colegiul universitar Artevelde din Ghent, Belgia.
Tema acestui an este Comunicarea strategică în era digitală: provocări și oportunități pentru practicieni, iar la eveniment sunt așteptați profesori și cercetători din domeniul Științelor comunicării, dar și practicieni, studenți, masteranzi sau doctoranzi interesați de acest domeniu.
La fel ca în cazul ediției precedente a conferinței, din noiembrie 2018, lucrările vor fi grupate în mai multe secțiuni: retorică, semiotică și teorii ale discursivității, relații publice, publicitate, jurnalism și studii media.
Prezentarea lucrărilor se va realiza în limbile engleză și franceză, iar o selecție de lucrări va fi publicată într-un număr special al revistei Argumentum – Caietele Seminarului de Logică discursivă, Teoria Argumentării și Retorică.
Revoluţia digitală a transformat deja lumea într-o reţea de ecosisteme dinamice şi interactive, iar ritmul fulminant în care continuă această revoluţie pune indivizii, organizaţiile şi societăţile în faţa imperativului de a se adapta rapid unei avalanşe de "distrugeri creatoare". Graţie noilor tehnologii de comunicare, toate produsele gândirii umane – texte, imagini, sunete, materiale audiovizuale etc. – pot fi convertite într-un format citibil pe calculator, iar, mai apoi, ele pot fi standardizate, colectate, sistematizate şi utilizate pe "super-platforme digitale". Efectele revoluţiei digitale afectează într-o măsură considerabilă şi profesiile circumscrise comunicării strategice, precum jurnalismul, relaţiile publice, publicitatea şi comunicarea publică. Manifestările academice care îi reunesc pe teoreticienii şi practicienii din sfera comunicării strategice, precum conferinţa internaţională pe care o găzduim la Iaşi, în perioada 7-9 noiembrie 2019, facilitează schimbul de experienţă şi favorizează adaptarea serviciilor de comunicare strategică la noile exigenţe ale pieței.           – Conf. univ. dr. Gheorghe-Ilie Fârte, Președinte al comitetului de organizare CIA 2019
Mai multe informații despre conferința internațională CIA 2019puteți găsi accesând linkul https://www.fssp.uaic.ro/cia/. Vă rugăm să diseminaţi informaţiile către publicul dvs., în măsura în care le consideraţi relevante. Ne-ar face o deosebită plăcere să participați și la eveniment.

                Persoana de contact:
Asist. univ. dr. Daniel-Rareș Obadă - Secretar conferința internațională CIA 2019
Tel: 0733.450.394, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Go to top