PrelegeriPubliceCRP

Luni, 28 octombrie 2019, ora 10 Amf D2

Marti, 29 octombrie 2019, ora 10 Amf D3

La Iași se organizează a doua ediție a conferinței internaționale

"Communication in Action: From Theory to Practice and Back"

Afiș CIA 2019 final

 

Departamentul de Științe ale Comunicării și Relații Publice din cadrul Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași, anunță a doua ediție a conferinței internaționale Communication in Action: From Theory to Practice and Back (Comunicarea în acțiune: De la teorie la practică și înapoi), care va avea loc în perioada 7-9 noiembrie 2019 la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași, fiind organizatăîmpreună cu Universitatea Beira Interior din Covilha, Portugalia și Colegiul universitar Artevelde din Ghent, Belgia.
Tema acestui an este Comunicarea strategică în era digitală: provocări și oportunități pentru practicieni, iar la eveniment sunt așteptați profesori și cercetători din domeniul Științelor comunicării, dar și practicieni, studenți, masteranzi sau doctoranzi interesați de acest domeniu.
La fel ca în cazul ediției precedente a conferinței, din noiembrie 2018, lucrările vor fi grupate în mai multe secțiuni: retorică, semiotică și teorii ale discursivității, relații publice, publicitate, jurnalism și studii media.
Prezentarea lucrărilor se va realiza în limbile engleză și franceză, iar o selecție de lucrări va fi publicată într-un număr special al revistei Argumentum – Caietele Seminarului de Logică discursivă, Teoria Argumentării și Retorică.
Revoluţia digitală a transformat deja lumea într-o reţea de ecosisteme dinamice şi interactive, iar ritmul fulminant în care continuă această revoluţie pune indivizii, organizaţiile şi societăţile în faţa imperativului de a se adapta rapid unei avalanşe de "distrugeri creatoare". Graţie noilor tehnologii de comunicare, toate produsele gândirii umane – texte, imagini, sunete, materiale audiovizuale etc. – pot fi convertite într-un format citibil pe calculator, iar, mai apoi, ele pot fi standardizate, colectate, sistematizate şi utilizate pe "super-platforme digitale". Efectele revoluţiei digitale afectează într-o măsură considerabilă şi profesiile circumscrise comunicării strategice, precum jurnalismul, relaţiile publice, publicitatea şi comunicarea publică. Manifestările academice care îi reunesc pe teoreticienii şi practicienii din sfera comunicării strategice, precum conferinţa internaţională pe care o găzduim la Iaşi, în perioada 7-9 noiembrie 2019, facilitează schimbul de experienţă şi favorizează adaptarea serviciilor de comunicare strategică la noile exigenţe ale pieței.           – Conf. univ. dr. Gheorghe-Ilie Fârte, Președinte al comitetului de organizare CIA 2019
Mai multe informații despre conferința internațională CIA 2019puteți găsi accesând linkul https://www.fssp.uaic.ro/cia/. Vă rugăm să diseminaţi informaţiile către publicul dvs., în măsura în care le consideraţi relevante. Ne-ar face o deosebită plăcere să participați și la eveniment.

                Persoana de contact:
Asist. univ. dr. Daniel-Rareș Obadă - Secretar conferința internațională CIA 2019
Tel: 0733.450.394, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Începe al XII-lea Congres Internațional de Istorie a Presei, "190 de ani de presă în spațiul de limbă română (1829-2019)", la Iași

 

AFIS IPR 2019 PARTENERI

 

Departamentul de Ştiinţe ale Comunicării şi Relaţii Publice din cadrul Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași împreună cu Asociația Română de Istorie a Presei organizează, la Iași, ediția a XII-a a Congresului Internațional de Istorie a Presei, în perioada 12-13 aprilie 2019. Proiectul este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași și în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române din Iași, Biblioteca Centrală Universitară "Mihai Eminescu" din Iași.

            La acest eveniment participă 80 de cercetători și cadre didactice, jurnaliști și analiști media din țară și din străinătate: Turcia, Serbia și Republica Moldova. Lucrările vor fi prezentate într-o sesiune plenară și 6 paneluri derulate simultan.

Temele valorifică subiecte ce vizează apariția și evoluția presei în spațiul lingvistic românesc, consolidarea jurnalismului ca ocupație/profesie, apariția primelor programe editoriale din publicațiile generaliste ori specializate, studii monografice, tipologia presei începuturilor și jurnaliști/scriitori reprezentativi, presa unionistă, antiunionistă, presa minorităților naționale, presa militară și publicații ale Iașului cultural.

Deschiderea lucrărilor congresului și discursurile de bun venit vor avea loc vineri, 12 aprilie 2019, de la ora 10:00, în Aula Magna "Mihai Eminescu" a Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași. Sesiunea este deschisă publicului interesat în limita locurilor disponibile, fără a fi nevoie de o înscriere prealabilă.

            Cel de-al XII-lea Congres de Istorie a Presei Româneşti pe care îl găzduim, în zilele de 12 şi 13 aprilie 2019, la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi este conceput ca un eveniment deopotrivă ştiinţific şi instituţional. În programul ştiinţific al congresului sunt înscrişi 80 de participanţi din toate zonele geografice ale României şi din medii profesionale felurite: instituţii de învăţământ, centre de cercetare, instituţii de presă, biblioteci, arhive și muzee. Participanţii la lucrările congresului acoperă, prin comunicările lor, 190 de ani de presă românească, de la publicaţiile din perioada de început (precum Albina Românească, Curierul Românesc şi Gazeta de Transilvania) până la media digitală din zilele noastre. Acest congres este şi un moment de consolidare instituţională pentru Asociaţia Română de Istorie a Presei (ARIP). Asociaţia are oportunititatea de a atrage şi mobiliza resurse din centrul academic şi cultural ieşean pentru a-şi consolida poziţia în spaţiul cultural românesc - Conf. univ. dr. Gheorghe-Ilie Fârte, Președintele Comitetului de organizare

            Cel de-al XII-lea congres al Asociaţiei Române de Istorie a Presei, găzduit de Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, îşi propune să reconstituie drumul parcurs de presa românească, în cei 190 de ani de existenţă. Este un demers curajos, care va îmbogăţi, cu certitudine, domeniul istoriei presei, din ce în ce mai mult luat în seamă de către cercetători. Putem afirma că această manifestare academica demonstrează că ŞI PRESA A CREAT ROMÂNIA - Conf. univ. dr. Cătălin Negoiță, Președinte al Asociației Române de Istorie a Presei

Puteți consulta AICI programul final al Congresului Internațional de Istorie a Presei organizat la Iași, în perioada 12-13 aprilie 2019.

Go to top