Co funded erasmusCERTIFICAT EUROPEAN PENTRU FURNIZORII DE SERVICII DE ÎNGRIJIRE DE LUNGÃ DURATÃ

 

Cadre didactice din Departamentul de Sociologie şi Asistenţă Socială contribuie la actualizarea ofertei de formare pentru directorii de centre şi servicii sociale destinate îngrijirii pe termen lung la nivel european.

Activitatea se desfăşoară în cadrul unui parteneriat strategic de educaţie ş formare vocaţională de tip Erasmus +, Acţiunea cheie 2 (KA202): Cooperare pentru inovare şi schimbul de bune practici.

Membrii echipei din UAIC, in colaborare cu alţi specialişti de la: Akademie für Sozialmanagement (Austria), Bundesverband der Alten- und Pflegeheime Österreichs „Lebenswelt Heim“ (Austria), Rath Wolfgang Consulting e.U. (Austria), IBG - Institut für Bildung im Gesundheitsdienst GmbH (Austria), E.D.E. – European Association for Directors and Providers of Long-Term Care Services for the Elderly  (Curently: European Ageing Network) (Luxemburg), Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR, z.s. / Association of Social Service Providers (Cehia), au început activitatea în luna noiembrie, 2018 şi o vor încheia în luna august, 2021.

Rezultatele celor trei focus-grupuri desfăşurate între timp în fiecare dintre ţările partenere cu specialişti cu experientă practică, decizională, de formare, de oferire de servicii conexe au stat la baza propunerilor de modificare a structurii ofertei de formare, respectiv a: denumirii cursurilor, a duratei acestora, a conţinuruilor, temelor de interes, precum şi a competenţelor specifice şi transversale posibil a fi dobândite de furnizorii de servicii de îngrijire de lungă durată ce vor accesa aceste module.

Cursanţii vor primi un Certificat European, recunoscut de Asociaţia Europeană a Imbătrânirii (EAN – asociaţie profesională, membră în proiect), dar şi la nivel national.

In lunile următoare, alte trei mari activităti urmează să aducă împreună specialiştii din domeniul formării pentru îngrijirea de lungă durată: o întâlnire transnaţională a partenerilor din proiect, un workshop interactiv, de prezentare a structurii şi conţinuturilor dezvoltate şi o conferinţa de lansare a noii oferte de formare şi a condiţiilor de accesare.

Titlul proiectului: MODIFICATION OF THE EDUCATIONAL MODULE - EDE CERTIFICATE FOR PROVIDERS OF LONG-TERM CARE FOR SENIORS. Număr: 2018-1-CZ01-KA202-048076.  www.eancertificate.com

Echipa UAIC:

prof.ph.d.habil. Daniela Soitu (manager and manager for certificate modification);

prof.ph.d. Contiu Soitu; (manager for certificate modification);

assoc.prof.ph.d. Adrian Lupu (manager for certificate modification).

Contact: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Go to top