RomeoAsiminei200

Conf. univ. dr. Romeo Asiminei

consultaţii:

Marți,10:00 – 12:00,Departament

email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.; Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

CV academic


Romeo Asiminei este doctor în sociologie (teza cu titlul Mecanisme electorale. Alegeri, alegători şi comportamente de vot în România) şi conferențiar universitar în cadrul Departamentului de Sociologie şi Asistenţă Socială, Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Din septembrie 2016 este Directorul acestui department. A fost bursier postdoctoral al Academiei Române cu tema Diaspora românească şi construcţia deciziei de vot. Principalele sale domenii de interes vizează sociologia electorală, comunicarea politică, sociologia opinei publice, metodologia sociologică, economia socială și calitatea vieții. A publicat volumul Sociologie electorală. Alegeri, alegători şi comportamente de vot (volum finanţat de Ministerul Educaţiei Naţionale în cadrul competiţiei naţionale pentru subvenţionarea literaturii tehnico ştiinţifice pentru anul 2013) şi este coautor al volumului Atlasul electoral al României 1990 – 2009 (volum premiat cu distincţia „Cea mai bună carte de ştiinţă a anului” la Gala Bun de Tipar 2014). Este autor al mai multor rapoarte de cercetare, capitole de cărţi şi studii publicate în reviste de specialitate din țară și strainătate. Are o vastă experienţă ca cercetător în numeroase proiecte cu finanţare publică şi private, internațională și națională.

Discipline predate (titular de curs): Sociologie politică; Sociologia opiniei publice; Comunicare socială; Metode de cercetare în științele comunicării; Branding institutional; Analiza reclamei comerciale; Calitatea vieţii; Managementul proiectelor europene

Go to top