Dimitrie Gusti

Restitutio la 140 de ani de la naştere

Afis Restitutio. D.Gusti

 

Programul evenimentului

În urmă cu 140 de ani, la data de 13 februarie 1880, se năştea la Iaşi profesorul, academicianul, sociologul, politicianul, diplomatul şi reformatorul Dimitrie Gusti.

Fundamentele personalităţi academice au fost puse în cadrul studiilor de licenţă urmate în cadrul Facultăţii de Litere şi Filosofie a primei Universităţi moderne a României - Universitatea din Iaşi - şi continuate la Universitatea din Berlin şi Universitatea din Leipzig. Dimitrie Gusti, profesor al universităţii ieşene, a fost o personalitate marcantă a României primei jumătăţi al secolului al XX-lea cu puternice reverberaţii internaţionale. Reformele profesorului Gusti începute în Universitatea din Iaşi privind modernizarea învăţământului superior au prefigurat o serie de reforme şi iniţiative inovatoare la nivelul întregii Românii în domeniul sociologiei, asistenţei sociale, statisticii şi dezvoltării socio-culturale.

Departamentul de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi în parteneriat cu Direcţia Judeţeană de Statistică Iaşi din cadrul Institutului Naţional de Statistică marchează joi, 13 februarie 2020, ora 14:00, în Sala Ferdinand (Corpul A) 140 de ani de la naşterea profesorului Dimitri Gusti.

Go to top