Data: Joi, 15 iunie 2023, ora 10:00

Locul: Sala Ferdinand (Corp A)

Studii recente arată că dezinformarea afectează capacitatea fiecăruia dintre noi de a lua decizii cu privire la sănătate, carieră sau alegeri cu impact financiar.

Asociația Alternative Sociale, Asociația Internațională a Jurnaliștilor Români și Departamentul de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași vă invită joi, 14 iunie, începând cu ora 10.00, în Sala Ferdinand (Corp A) la o întâlnire pe tema evoluțiilor recente ale fenomenului dezinformării în România și Europa de Est, potențiale soluții de prevenire (pre-bunking) și de reducere a impactului dezinformării asupra drepturilor omului (prin debunking, promovarea gândirii critice etc.).

Facilitatorii acestor evenimente vor fi dl. Marian Voicu (jurnalist, membru în comisia de etică a TVR, autor „Matrioșka mincinoșilor”), Marin Gherman (expert în domeniul jurnalismului și dezinformare), Alexandru Gulei, PhD (expert în domeniul drepturilor omului), Sergiu Bortoș (Asistent de cercetare, Departamentul de Științe Socio-Umane, ICI, UAIC).

Evenimentul este susținut și promovat de Liga Studenților de la Filosofie Iași.

Vă așteptăm!

Evenimentul face parte din activitățile proiectului „Fake News-Fake Reality”, coordonat de Alternative Sociale și implementat în parteneriat cu Alianța Internațională a Jurnaliștilor Români și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași.

Mai multe despre proiect - aici https://www.alternativesociale.ro/fake-news-fake-reality/