EFRSS 2022 Afis

 

XVIIème EDITION DE L’ECOLE FRANCO-ROUMAINE DES SCIENCES SOCIALES

La crise sanitaire : Quels impacts sociaux et sociétaux, quels et enseignements?

IAȘI, 27 Mai 2022

 

EFRSS 2022 Programme

Pandemia COVID-19 a pus la încercare politicile de sănătate publică și a scos la iveală vulnerabilitatea construcțiilor sociale, politice și economice. Acestea sunt cel mai adesea invizibile în societățile noastre. Pandemia COVID-19 a pus la îndoială multe dintre certitudinile despre existența noastră individuală, dar și colectivă. Pandemia a generat o dereglare în funcționarea noastră socială de zi cu zi și a impus o reorganizare a vieții în societate.

În fața acestei crize, tehnologia digitală, automatizarea și robotizarea s-au dovedit a fi de mare ajutor în

toate sectoarele vieții: sănătate, muncă, educație, turism, agrement, ospitalitate, industrie, transport etc.

Pe termen lung, și dincolo de criza de sănătate, dezvoltarea acestor tehnologii va fi accelerată și, odată cu ele, utilizarea inteligenței artificiale. Noile tehnologii vor genera, printre altele, o transformare profundă a pieței muncii, o ruptură a unității de timp și loc, a relației dintre individ și obiectul său de muncă precum și o împletire tot mai puternică a sferelor personale și profesionale.

Conferința se adresează în egală măsură cercetătorilor și cadrelor didactice, studenților, precum și reprezentanților din sectorul public sau privat care, confruntați cu această criză de sănătate, au fost nevoiți să își revizuiască managementul, politicile și  practicile prin implementarea de strategii inovatoare. Conferința valorizează multidisciplinaritatea și abordarea comparativă internațională.

Cea de a XVII-ea ediție a Școlii Franco-Române de Științe Sociale este organizată de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Université de Lille în data de 26 mai 2022, la Iași. Lucrările conferinței se vor desfășura în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu”, Iași.