Sociologia la Alma Mater Iassiensis. In Honorem Profesor Vasile Miftode

Afis eveniment VMiftode v2

 

Departamentul de Sociologie și Asistență Socială organizează evenimentul Sociologia la Alma Mater Iassiensis în onoarea profesorului Vasile Miftode. În cadrul evenimentului vor fi susținute o serie de prelegeri omagiale și va fi lansat volumul colectiv Sociologia la Alma Mater Iassiensis. In honorem Profesor Vasile Miftode (coord. Prof.Univ.Dr. Cristina Gavriluță). Volumul reuneşte contribuţii ale unora dintre cei care i-au fost studenți, colaboratori și colegi profesorului Vasile Miftode și cuprinde două părți: (1) sociologie ieșeană și tematizări actuale și (2) amintiri, reflecții și gânduri alese.

Profesorul Vasile Miftode a susținut cursuri de sociologie după anul 1965 când disciplina sociologie a fost reintrodusă în universitățile din România. În anul 1990 el este cel care a dezvoltat specializarea de licență sociologie, iar în 1991 a dezvoltat specializarea de licență asistență socială. Profesorul Vasile Miftode a slujit cu devotament sociologia ieșeană ca profesor titular și șef de catedră până în anul 2007, iar apoi în calitate de profesor emerit.

Profesorului Vasile Miftode i se datorează și formarea Departamentului de Sociologie și Asistență Socială ca un colectiv de specialiști pe arii de competență recunoscute în domeniile sociologiei, asistenței sociale și resurselor umane.

Evenimentul omagial va avea loc joi, 4 mai 2017, ora 10:00, Sala Ferdinand (Corp A, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași)

Go to top